066 580 55 58

068 258 85 33

[email protected]

Время работы: с 10:00 до 22:00 ЗАКАЗАТЬ ЗВОНОК

Про електрочайники


Одними з найбільш поширених побутових приладів в даний час, безумовно, є електрочайники. Виробники постійно працюють над удосконаленням технологічних рішень, комбінують різноманітні форми і кольору. Різноманітність моделей електрочайників зараз таке, що потенційні покупці не встигають стежити за новинками основних брендів і особливостями їх конструктивних рішень.

Більше того, про електрочайниках серед споживачів досить широко поширена інформація, не завжди правдиво відображає справжній стан справ з цими пристроями.

По-перше, частина людей впевнена, що при кип’ятінні у воду потрапляють шкідливі речовини, що утворюються з матеріалу корпусу при нагріванні. Насправді ж, остерігатися цього не треба, головне щоб матеріал корпусу був якісний.

Найбільш нешкідливим і екологічно чистим вважається скло, так як воно практично не бере участі в будь-яких хімічних реакціях. Сучасні скляні чайники до того ж не такі тендітні й недовговічні, як перші моделі. Додатковий бонус прозорості корпусу — легкість контролю рівня води.

Смакові якості води чудово зберігаються в чайнику з нержавіючої сталі. Такі прилади дуже довговічні, але через сильний нагріву корпусу виробники змушені робити ручки і кришки для них із пластику, передбачати подвоєні термоізоляційні стінки. Тому рідина в таких чайниках довго не остигає.

Що стосується пластикових моделей, то вони досить демократичні за ціною, відрізняються різноманіттям форм і забарвлень. Матеріалом для хороших чайників служить харчовий пластик, що витримує високу температуру і не виділяє шкідливі для здоров’я людини сполуки. Термін служби таких приладів близько 3 років. Якщо ж відразу після покупки електрочайнику кип’ячена вода має неприємний запах і сторонній присмак, а корпус починає розшаровуватися, то це перша ознака третьосортного сировини, з якого він виготовлений.

По-друге, деякі любителі чаю всерйоз упевнені в тому, що електричний чайник, перегрівшись, може легко спровокувати пожежу. Ці побоювання не мають під собою грунту, адже в подібних приладах передбачені спеціальні схеми захисту і блокування. Споживачам важливо дотримуватися техніки безпеки і стежити, щоб потужність чайника не перевищувала максимально допустиму в електромережі.

Розглядаючи конструктивні особливості конкретного приладу, слід звернути увагу на довжину носика, його вигин і розмір отвору. Короткий носик буде «випльовувати» гарячу воду, а мале по діаметру отвір не дасть воді виливатися щільною струменем. Індикатор наповнення краще щоб було видно з двох сторін, а кришка надягала щільно, надійно і мала блокуючу кнопку.

По-третє, існує думка, що від накипу чайник найкраще захищає позолочена спіраль нагрівання. Але це не так. Насправді позолота являє собою нітрид титану, що захищає нагрівальний елемент від корозії. А для зменшення накипу необхідно користуватися фільтрованої або відстояною водою. У деяких електрочайниках передбачена додаткова функція фільтрації за допомогою сіточок або спеціальних картриджів.
натяжные потолки Днепропетровск